• Prostor za sponzore

  • BH Telecom

Naš cilj je da Bosni i Hercegovini poklonimo evropske, svjetske i olimpijske prvake.

Aktivnosti

Redovne aktivnosti našeg kluba su sljedeće:

  • Treninzi: Redovno održavanje treninga, na kojima naš obrazovani stručni kadar koristiti moderne tehnologije u sportu kako bi se njihovo znanje i iskustvo najefektivnije prenijelo na naše učenike. Mladi sportisti na treninzima stiću kondiciju, brzinu, snagu, kontrolu, ravnotežu, koordinaciju, pravilan razvoj, itd.
  • Druženja i izleti: Organizovanje raznih sportskih, kulturno-edukativnih i zabavno-rekreativnih druženja i jednodnevnih izleta s ciljem što boljeg međusobnog upoznavanja i zbližavanja kroz interaktivne igare, kako bi uzajamnim razumijevanjem i pružanjem moralne podrške lakše postigli zdrav psiho-socijalni razvoj mladih. Neke od aktivnosti koje sprovodimo prilikom ovih druženja su organiziranje edukativnih i zabavnih video projekcija, seminara, zajedničkog rolanja, biciklizma, trčanja, plivanja, itd.
  • Zimske aktivnosti: zajednički izleti na planinu, skijanje, bordanje i sankanje, razne igre i provjera izdržljivosti u zimskim uslovima, s ciljem sticanja što veće kondicije i izdržljivosti, te Klizanje na ledu s ciljem izgradnje kompletne sportske ličnosti i izgradnje potrebnog samopouzdanja,
  • Ljetne aktivnosti: organizovanje višednevnih kampova i priprema, kako bi mladima obezbijedili što pogodnije uslove za napredak, a neke od aktivnosti su plivanje, trčanje, karting, stoni-tenis, tenis, jahanje itd.
  • Demonstracije: organizovanje demonstracija u školama gdje provodimo svoje aktivnosti s ciljem popularisanja sporta i privlačenja što većeg broja mladih. Demonstracije su zabavnog karaktera i u njima sudjeluju učenici koji izraze želju da učestvuju u ovim aktivnostima.
  • Takmičenja: Naš klub redovno učestvuje na taekwondo takmičenjima, na kojima mladi sportisti imaju priliku da pokažu svoje stečene vještine te da steknu sportsko takmičarsko iskustvo. Pored iskustva kojeg stiču i rezultata koje donose, mladi sportisti imaju još jednu veću korist od ovih takmičenja, a to je razvoj novih prijateljstava, solidarnosti, druženja sa svojim vršnjacima bez obzira na nacionalnu ili vjersku pripadnost; Ukratko, takmičenja nude zdrav psiho-socijalni razvoj mladih kao jedinki društva.
  • Specijalne pripreme talenata i nadarene omladine: mladi sportisti koji pokažu poseban talenat za taekwondo, imaju i specijalan program usavršavanja i pripreme za velika prvenstva, s ciljem osvajanja vrhunskih sportskih rezultata.

 

Idi na alatnu traku